TASVIRIY SAN’ATDA RANGLARNING INSON PSIXOLOGIYASIGA TA’SIRI VA ULARNING ESTETIK HAMDA KOGNITIV AHAMIYATI - Tohirova Munisa To‘ra qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  ushbu  maqolada  tasviriy  san’atda  ranglarning  o‘rni  hamda ularning  inson  psixologiyasiga  ko‘rsatadigan  ta’siri  ilmiy-nazariy  jihatdan  tahlil qilinadi.  Ranglarning  emotsional,  estetik  va  kognitiv  xususiyatlari,  ularning  badiiy obraz yaratishdagi ahamiyati hamda ta’lim jarayonidagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, ranglar orqali inson kayfiyati va idrokiga ta’sir etish mexanizmlari ochib beriladi va ularning zamonaviy san’at hamda pedagogik faoliyatdagi amaliy ahamiyati asoslab beriladi.