INKLYUZIV TA’LIM SHAROITIDA MUSIQA DARSLARINI TASHKIL ETISHNING PEDAGOGIK VA METODIK ASOSLARI - Ismailova Sevinch Ilxamjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  maqolada  inklyuziv  ta’lim  sharoitida  musiqa  darslarini  tashkil etishning  pedagogik  va  metodik  asoslari  tahlil  qilinadi.  Inklyuziv  sinflarda o‘quvchilarning  individual  imkoniyatlari  turlicha  bo‘lgani  sababli  dars  jarayonini samarali tashkil etishda differensial yondashuv, zamonaviy pedagogik texnologiyalar hamda  moslashtirilgan  o‘quv  materiallaridan  foydalanish  zarurati  asoslanadi. Shuningdek,  tadqiqotda  o‘qituvchilarning  kasbiy  tayyorgarligi,  raqamli  ta’lim resurslari,  musiqa  terapiyasi  elementlari  va  milliy-estetik  tarbiyaning  ahamiyati yoritiladi.