ШАЙХНАЗАРБОЙ ФАОЛИЯТИНИ ЎРГАНИШДА МУЗЕЙ МАТЕРИАЛЛАРИНИ АҲАМИЯТИ - Ташпулатова Дилфуза, (TADQIQOTLAR, 2026)
Аннотация: Мазкур мақолада 2019 йилда Хива шаҳрида Шайхназарбой ҳовлисидан топилган тарихий ҳужжатлар таҳлил қилинади. Ушбу манбаларнинг музей фондига қабул қилиниши, уларнинг илмий аҳамияти ҳамда XIX аср охири –  XX  аср  бошларидаги  Хива  хонлиги  ижтимоий-иқтисодий  ҳаётини ўрганишдаги  ўрни  ёритиб  берилади.  Хусусан,  қозихатлар  ва  хон  ёрлиқлари асосида мулкий муносабатлар, ер-сотув жараёнлари ва йирик мулкдорлар ҳақида муҳим маълумотлар келтирилади.