BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING IJODIY QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISHDA FANLARARO INTEGRATSIYADAN FOYDALANISH ASOSLARI - Shomaxsudova Diyora Dilshod Qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  boshlang‘ich  sinf  o‘quvchilarining  ijodiy qobiliyatini  rivojlantirishda  fanlararo  integratsiyadan  foydalanishning  nazariy  va amaliy  asoslari  yoritilgan.  Tadqiqot  jarayonida  boshlang‘ich  ta’lim  jarayonida  turli fanlar  o‘rtasidagi  uzviy  bog‘liqlikni  ta’minlash  o‘quvchilarning  mustaqil  fikrlashi, ijodiy  yondashuvi  hamda  muammoli  vaziyatlarda  samarali  yechim  topish ko‘nikmalarini  shakllantirishga  xizmat  qilishi  tahlil  qilinadi.  Maqolada integratsiyalashgan  ta’limning  didaktik  imkoniyatlari,  o‘quvchilarning  tasavvuri  va ijodiy  tafakkurini  rivojlantirishdagi  ahamiyati  hamda  boshlang‘ich  sinf  darslarida qo‘llanishi  mumkin  bo‘lgan  metodik  yondashuvlar  ko‘rib  chiqilgan.  Shuningdek, fanlararo integratsiya asosida tashkil etilgan darslar o‘quvchilarning bilimlarni yaxlit tizimda o‘zlashtirishiga, ularning ijodiy faolligi va o‘quv motivatsiyasining ortishiga ijobiy  ta’sir  ko‘rsatishi  ilmiy  jihatdan  asoslab  berilgan.  Tadqiqot  natijalari boshlang‘ich ta’lim jarayonini samarali tashkil etishda integrativ yondashuv muhim pedagogik vosita ekanligini ko‘rsatadi.