BO‘LAJAK BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARIDA IJODIY KOMPETENTLIKNI RIVOJLANTIRISHDA STEAM ASOSIDAGI MUAMMOLI TOPSHIRIQLAR TIZIMI - Xalilova Barno Toirovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  bo‘lajak  boshlang‘ich  sinf  o‘qituvchilarida ijodiy kompetentlikni rivojlantirishning samarali vositasi sifatida STEAM asosidagi muammoli  topshiriqlar  tizimining  pedagogik  imkoniyatlari  tahlil  qilinadi.  STEAM yondashuvi fan, texnologiya, muhandislik, san’at va matematikani bir butun ta’limiy makonga birlashtirib, talabaning tayyor bilimni qayta aytishiga emas, balki muammoni ko‘rish,  uni  turli  nuqtai  nazardan  tahlil  qilish,  yangi  yechim  taklif  etish,  tajriba o‘tkazish,  mahsulot  yaratish  va  natijani  himoya  qilishiga  xizmat  qilishi  asoslab beriladi.