RIVOJLANGAN DAVLATLAR TAJRIBASIDA BANKLARDA KADRLAR SIYOSATI VA UNI O‘ZBEKISTONDA QO‘LLASH - Alloviddinova Quralay Faxriddinovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya  Mazkur  maqolada  rivojlangan  davlatlar  bank  tizimida  kadrlar siyosatining  o‘ziga  xos  jihatlari  hamda  inson  resurslarini  boshqarish  (HRM) amaliyotlarining  xodimlar  samaradorligiga  ta’siri  tahlil  qilingan.  Xususan,  “Eski Yevropa” va “Yangi Yevropa” mamlakatlari misolida xorijiy banklar ulushi va kadrlar siyosati  o‘rtasidagi  bog‘liqlik  o‘rganilgan.  Tadqiqot  natijalariga  ko‘ra,  HRM amaliyotlari  xodimlarning  ish  qoniqishi  va  tashkilotga  sodiqligini  oshirish  orqali banklar  faoliyati  samaradorligini  ta’minlaydi.  Shuningdek,  rivojlangan  davlatlar tajribasini O‘zbekiston bank tizimida qo‘llash imkoniyatlari asoslab berilgan.