MAHALLIY XOM ASHYO ASOSIDA ISHLAB CHIQARISHNING IQTISODIY SAMARADORLIGI - Muxammadiyeva Maxfirat Isomiddin qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  mahalliy  xom  ashyo  asosida  ishlab  chiqarishning  iqtisodiy samaradorligi  tahlil  qilingan.  Tadqiqotda  ishlab  chiqarish  tannarxi,  resurslardan foydalanish  darajasi  hamda  import  o‘rnini  bosish  jarayonlari  o‘rganilgan.  Natijalar shuni  ko‘rsatadiki,  mahalliy  resurslardan  samarali  foydalanish  ishlab  chiqarish xarajatlarini  kamaytirish,  iqtisodiy  barqarorlikni  ta’minlash  va  milliy  iqtisodiyot raqobatbardoshligini  oshirishga  xizmat  qiladi.  Shuningdek,  ishlab  chiqarish samaradorligini  oshirishda  texnologik  modernizatsiya  va  boshqaruv  tizimini takomillashtirish muhim ahamiyatga ega ekanligi asoslab berilgan.