ESHITISHDA NUQSONI BO‘LGAN BOLALARDA LOYIHAVIY TA’LIM METODLARI ORQALI IJODIY FAOLIYATNI RIVOJLANTIRISH - Obidjanova Mohinur Xusan qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  eshitish  qobiliyati  cheklangan  bolalarning ijodiy  salohiyatini  oshirishda  loyihaviy  ta’lim  metodlarining  o‘rni  va  ahamiyati yoritilgan.  Eshitishda  nuqsoni  bo‘lgan  o‘quvchilarning  kognitiv  va  emotsional rivojlanish  xususiyatlari  tahlil  qilinib,  ularning  ijtimoiy  moslashuvi  va  o‘z-o‘zini namoyon  qilishi  uchun  loyiha  usulining  afzalliklari  asoslab  berilgan.  Maqolada amaliy mashg‘ulotlar davomida qo‘llaniladigan interfaol loyihalar orqali bolalarda mustaqil fikrlash, kreativlik va jamoaviy ishlash ko‘nikmalarini shakllantirish bo‘yicha metodik tavsiyalar keltirilgan.