MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA RAQAMLI BOSHQARUV FAOLIYATINING DOLZARBLIGI - Karimova Mahbuba Muzaffarovna; A’zamova Malohat Nadjimovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Hozirgi  globallashuv  davrida  ta’lim  tizimida  raqamli texnologiyalar jadal sur’atlar bilan joriy etilmoqda. Bu jarayon maktabgacha ta’lim tashkilotlarining ham barcha faoliyat sohalariga o‘z ta’sirini ko‘rsatmoqda. Raqamli boshqaruv faoliyatining dolzarbligi, avvalo, ta’lim jarayonining zamonaviy talab va ehtiyojlari  bilan  bevosita  bog‘liq.  Maktabgacha  ta’lim  tashkilotlarida  menejment, pedagogik  jarayonni  samarali  tashkil  etish,  ma’muriy  boshqaruv,  kadrlar  va o‘quvchilar harakati, ota-onalar bilan aloqa, ma’lumotlar bazasini yuritish kabi ko‘plab muhim  yo‘nalishlarda  raqamli  boshqaruvning  ahamiyati  kundan-kunga  ortib bormoqda.