BIZ KORRUPSIYAGA QARSHIMIZ - Kuldasheva Shafoat Axmadovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqolada korrupsiya fenomenining mohiyati, uning ijtimoiy-iqtisodiy taraqqiyotga salbiy ta’siri hamda unga qarshi kurashishning samarali yo‘llari  IMRAD  metodologiyasi  asosida  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  jarayonida korrupsiyaning  kelib  chiqish  omillari,  jamiyatdagi  namoyon  bo‘lish  shakllari  va ularning oqibatlari chuqur o‘rganildi. Shuningdek, davlat siyosati darajasida amalga oshirilayotgan  islohotlar  hamda  yoshlar  ongida  korrupsiyaga  qarshi  immunitetni shakllantirish  masalalari  yoritildi.  Tadqiqot  natijalari  korrupsiyaga  qarshi  kurashda tizimli, kompleks va uzluksiz yondashuv zarurligini ko‘rsatadi.