HARBIY JAMOADA IJTIMOIY-PSIXOLOGIK MUHITNI SHAKLLANTIRISH - Mirzakarimov Umidillo Nabibillo oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  harbiy  jamoalarda  ijtimoiy-psixologik  muhitni shakllantirishning nazariy va amaliy asoslari tahlil qilinadi. Harbiy jamoa o‘ziga xos tartib-intizom, qat’iy ierarxiya va yuqori darajadagi mas’uliyat bilan ajralib turadi. Shu sababli  undagi  psixologik  muhit  nafaqat  shaxslararo  munosabatlarga,  balki  xizmat samaradorligi, jangovar tayyorgarlik va umumiy ruhiy barqarorlikka bevosita ta’sir ko‘rsatadi.