PIFAGOR TEOREMASIDAN HAYOTGA: NAZARIYA VA AMALIYOT UYG‘UNLIGI - Qodirjonova Shoxistaxon Obloberdi qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada Pifagor teoremasining matematik mohiyati, uning  kelib  chiqish  tarixi  hamda  zamonaviy  hayotdagi  qo‘llanilish  sohalari  tahlil qilinadi.  Shuningdek,  teoremaning  qurilish,  muhandislik,  texnologiya  va  kundalik hayotdagi amaliy ahamiyati yoritiladi. Maqola orqali matematikaning nazariy bilimlari real hayot bilan qanday uzviy bog‘langanligi ochib beriladi.