MAISHIY TEXNIKA ISHLAB CHIQARISHDA ENERGIYA SAMARADORLIGINI OSHIRISH UCHUN QAROR QABUL QILISH ALGORITMLARI - Rasulmuxamedov Muxammadaziz Muxammadaminovich,; Shohzod Rajabboyev Shodi o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada maishiy texnika ishlab chiqarish korxonalarida energiya samaradorligini oshirishga qaratilgan qaror qabul qilish algoritmlarini ishlab chiqish va tatbiq etish masalalari yoritiladi. Tadqiqotda ishlab chiqarish jarayonlarida energiya  sarfini  kamaytirish,  resurslardan  oqilona  foydalanish  va  ishlab  chiqarish samaradorligini oshirish uchun sun’iy intellekt, mashinaviy o‘qitish va ko‘p mezonli qaror qabul qilish usullaridan foydalanish taklif etiladi. Shuningdek, ishlab chiqarish liniyalarida energiya monitoringi, raqamli egizak texnologiyasi va aqlli dispetcherlik tizimlari asosida optimallashtirish modellarining afzalliklari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari energiya tejamkorligini oshirish, ishlab chiqarish xarajatlarini kamaytirish va korxona raqobatbardoshligini ta’minlashga xizmat qiladi.