SADDI ISKANDARIY DOSTONI - Choriyeva Charos Baxodir qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  "Saddi  Iskandariy"  —  buyuk  o'zbek  shoiri  Alisher  Navoiy tomonidan yozilgan epik dostonlardan biridir. Ushbu asar, Iskandar Zulqarnaynning hayoti va qahramonliklari haqida hikoya qiladi. Doston, nafaqat tarixiy voqealarni, balki falsafiy, axloqiy va ma'rifiy g'oyalarni ham o'z ichiga oladi. Saddi Iskandariy" dostoni nafaqat tarixiy voqea sifatida, balki insoniyatning ruhiy va axloqiy izlanishlari uchun muhim manba hisoblanadi. Bu asar o'zbek adabiyotida alohida o'rin tutadi va bugungi kunda ham o'qilmoqda hamda tadqiq qilinmoqda.