YOSHLAR ORASIDA KITOBXONLIK MADANIYATININGPASAYISH SABABLARI VA ULARNI RIVOJLANTIRISH YO‘LLARI - Saydullayeva Dilnoza Oybek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  zamonaviy  texnologiya  rivojlangan  davrda yoshlar  orasida  kitobxonlik  madaniyati  darajasining  pasayish  sabablari  va  ularni rivojlantirish yo‘llari yoritib o‘tiladi. Maqolada yoshlarning kitob o‘qimaslik sabablari, ijtimoiy tarmoqlarning ta’siri ko‘rib chiqiladi. Kitob nafaqat inson tafakkuriga, bilim darajasi va madaniy rivojlanishiga ta’siri tahlil qilinadi. Muammoni hal qilishda ta’lim tizimida  kitobxonlikni  rivojlantirish,  ijtimoiy  tadbirlar  tashkil  etish  va  zamonaviy texnologiyalarimizdan samarali yo‘lda to‘g‘ri foydalanish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.