SHАXS PSIXOLOGIK HIMOYA MEXАNIZMLАRINI OʼRGАNISHNING NАZАRIY JIHАTLАRI - Irisbayeva Kunduz Mamadinovna; Nazarova Urinxon Abdubannoyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada shaxs psixologik himoya mexanizmlarining nazariy jihatlari tahlil  qilinadi.  Shaxs  psixikasida  himoya  mexanizmlarining  shakllanishi,  ularning insonning  emotsional  barqarorligini  ta’minlashdagi  o‘rni  hamda  ichki  ziddiyat  va stress  holatlarida  namoyon  bo‘lish  xususiyatlari  yoritib  berilgan.  Shuningdek, psixologik himoya mexanizmlarining shaxsning ijtimoiy muhitga moslashuvida tutgan o‘rni ilmiy adabiyotlar asosida tahlil qilinadi.