BOLALARDA SO‘Z BOYLIGINI RIVOJLANTIRISH VA OG‘ZAKI NUTQ KO‘NIKMALARINI MUSTAHKAMLASH ORQALI FIKRLASH VA IFODA QOBILIYATINI SHAKLLANTIRISH MASHG‘ULOTI - AZIZA HOMIDJONOVA QOBILJON QIZI (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA   Ushbu  mashg‘ulot  bolalarda  so‘z  boyligini  rivojlantirish  va  og‘zaki  nutq ko‘nikmalarini  mustahkamlashga  qaratilgan.  Mashg‘ulot  davomida  bolalar  turli o‘yinlar, hikoyalar, savol-javob va dialoglar orqali nutqini boyitadi, to‘g‘ri talaffuz va gap  tuzish  ko‘nikmalarini  mustahkamlaydi.  Shuningdek,  mashg‘ulot  bolalarda fikrlash, ifoda qilish va o‘z fikrini aniq yetkazish qobiliyatini rivojlantirishga xizmat qiladi. Mashg‘ulot interfaol va amaliy usullar bilan tashkil etilgan bo‘lib, bolalarni faol ishtirok  etishga  rag‘batlantiradi.  Natijada  bolalarda  nutq  madaniyati,  muloqotga qobiliyati va ijodiy fikrlash ko‘nikmalari shakllanadi.