MICROSOFT EXCEL DASTURINING BUXGALTERIYA HISOBIDAGI O‘RNI VA AHAMIYATI - Avazyozova Iroda (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  akademik  maqola  zamonaviy  buxgalteriya  hisobida Microsoft  Excel  dasturining  beqiyos  imkoniyatlarini  har  tomonlama  tahlil  qiladi. Maqolada Excelning  ma'lumotlarni kiritish, tartibga solish va tasdiqlashdan tortib, murakkab  moliyaviy  hisob-kitoblar,  kengaytirilgan  hisobotlar,  ma'lumotlarni vizuallashtirish  va  avtomatlashtirishgacha  bo‘lgan  salohiyati  ko‘rib  chiqiladi. Shuningdek,  Excelning  moliyaviy  hisobotlarni  tuzish,  byudjetlashtirish  va prognozlash kabi amaliy qo‘llanilishi hamda buxgalteriya kasbining kelajagi uchun uning doimiy ahamiyati muhokama qilinadi.