KIBERXAVFSIZLIK: INTERNETDA O’ZINI QANDAY HIMOYA QILISH MUMKIN - Alisherova Nozimaxon Jumansher qizi,; Xomidova M, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kiberxavfsizlik tushunchasi, uning zamonaviy jamiyatdagi ahamiyati va internet foydalanuvchilarini kutayotgan asosiy xavf-xatarlar yoritiladi. Shuningdek, maqolada fishing, zararli dasturlar, ma’lumotlar o‘g‘irlanishi kabi tahdidlar tahlil qilinib, ulardan himoyalanishning samarali usullari bayon etiladi. Internetdan  foydalanishda  shaxsiy  ma’lumotlarni  himoya  qilish,  kuchli  parollardan foydalanish,  ikki  bosqichli  autentifikatsiya  va  xavfsizlik  dasturlarining  ahamiyati alohida  ta’kidlanadi.  Kiberxavfsizlikni  ta’minlash  nafaqat  texnik,  balki  ijtimoiy muammo ekanligi ko‘rsatib beriladi.