ENHANCING SPEAKING SKILLS THROUGH ROLE-PLAY AND DEBATE METHODS IN ENGLISH LANGUAGE TEACHING - Khaydarov Asal Fakhriddin qizi,; Obidova Gulshod Xidirovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu tezisda ingliz tilini o‘rganishda speaking ko‘nikmasini rivojlantirishda  role-play  va  debate  metodlarining  samaradorligi  tahlil  qilinadi. Speaking kommunikativ kompetensiyaning muhim tarkibiy qismi hisoblanadi, ammo ko‘plab  o‘quvchilar  ishonchsizlik,  lug‘at  boyligining  yetishmasligi  va  amaliyot kamligi  sababli  qiyinchiliklarga  duch  keladi.  Tadqiqotda  role-play  metodining  real hayotiy  vaziyatlarni  yaratishi,  debate  esa  tanqidiy  fikrlash  va  fikrni  asoslab  berish ko‘nikmalarini  rivojlantirishi  yoritilgan.  Natijalar  ushbu  metodlar  o‘quvchilarning ravonligi, aniqligi va o‘ziga ishonchini sezilarli darajada oshirishini ko‘rsatadi.