ABDULLA QAHHOR HIKOYALARIDA IQTISODIY INQIROZ BELGILARINING BADIIY AKS ETISHI. - Ruzibayeva Karima Shavkat qizi.,; Muxitdinova Muxlisa Sadriddinovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA. Mazkur maqola Abdulla Qahhorning badiiy hikoyalarida sovet davri iqtisodiy inqiroz  belgilarining  qanday  ifodalanganini  o'rganadi.  Tadqiqot  yozuvchining asarlarida namoyon bo'ladigan narx o'sishi, ishsizlik, tovar taqchilligi, bozor buzilishi va  ijtimoiy  tabaqalanish  kabi  iqtisodiy  inqiroz  simptomlarini  zamonaviy  iqtisodiy nazariya  prizmasidan  tahlil  qiladi.  IMRAD  tuzilmasiga  asoslangan ushbu ilmiy  ish adabiy matn tahlili, kontekstual-tarixiy yondashuv va qiyosiy metodni qo'llagan holda Qahhor prozasida inqiroz diskursining o'ziga xos badiiy modelini aniqlaydi. Tadqiqot natijalari shuni ko'rsatadiki, adib iqtisodiy inqirozni bevosita emas, balki insonning xulq-atvori, tili va kundalik turmushi orqali bilvosita, ammo nihoyatda aniq ko'rsatgan. Maqola  iqtisodiy  adabiyot  tanqidi  (economic  literary  criticism)  metodologiyasini o'zbek adabiyotshunosligiga tatbiq etishning dastlabki urinishlaridan biri sifatida ilmiy ahamiyat kasb etadi.