O‘TKIR HOSHIMOV ASARLARIDA MILLIY OBRAZ VA BADIIY TAFAKKURNING LINGVOPOETIK TALQINI - Malikova Charos Ma’rufjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur    maqolada  o’zbek  milliy  adabiyotida  yuksak  mavqe egallagan,  millatning  o‘zligini  ifoda  etuvchi  xususiyatlarni  o‘zida  jamlagan yozuvchimiz O‘tkir Hoshimovning  asarlarida  milliy obraz va badiiy tafakkurning lingvopoetik  talqinini  ko‘rishimiz  mumkin.  Adibning  nasriy  asarlarida  milliy mentalitet, oila, vatan, mehr-oqibat kabi qadriyatlarni ifodalovchi obrazlar bilan bir qatorda, jamiyatdagi ijtimoiy o‘zgarishlar fonida shakllangan yangi turdagi xarakterlar ham chuqur badiiy talqin etilgani ko‘rsatib berilgan.  Shuningdek, yozuvchining obraz yaratishdagi uslubiy  mahorati, xalqona til va psixologik tahlil usullari yoritilgan.