SHARTNOMA ASOSIDAGI HARBIY XIZMATCHILAR BILAN PSIXOLOGIK MASLAHAT OʻTKAZISHDA ETIKA VA MAXFIYLIK MASALALARI - Rafiyev Djamxur Rabbimkulovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnоtаtsiуа.    Ushbu  tezisda  shartnoma  asosidagi  harbiy  xizmatchilar  bilan psixologik  maslahat  o'tkazishda  etik  va  maxfiylik  masalalari  o'rganiladi.  Harbiy xizmatchilar, ularning psixologik holati va stress darajasi, ko'pincha maxfiylikni talab qiladi. Psixologik maslahat jarayonida etik tamoyillar, masalan, ishonch, hurmat va maxfiylikni  saqlash  zarurati  muhim  ahamiyatga  ega.  Maqola,  shuningdek,  harbiy xizmatchilar  bilan  ishlashda  yuzaga  kelishi  mumkin  bo'lgan  qiyinchiliklar  va muammolarni  tahlil  qiladi  hamda  psixologik  yordam  ko'rsatishda  etik  me'yorlarga rioya qilishning ahamiyatini ko'rsatadi.