EXCEL DASTURI YORDAMIDA O‘QUVCHILARDA MA’LUMOTLAR BILAN ISHLASH, FORMULALAR YARATISH VA MUAMMOLARNI YECHISH KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH - Tojiddinova Nodiraxon Sirojiddin qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA  Microsoft  Excel  dasturi  o‘rta  ta’limda  o‘quvchilarning ma’lumotlar bilan ishlash, formulalar yaratish va muammolarni yechish ko‘nikmalarini rivojlantirishda  samarali  vosita  hisoblanadi.  Ushbu  maqolada  Excelning  o‘quv jarayonida  analitik  fikrlash,  hisob-kitob  va  masalalarni  bosqichma-bosqich  yechish qobiliyatini shakllantirishdagi roli tahlil qilinadi. Misollar orqali o‘quvchilarning real va nazariy masalalarni Excel yordamida yechish jarayoni ko‘rsatib beriladi. Tadqiqot natijalari  shuni  ko‘rsatadiki,  Excel  dars  jarayoniga  joriy  etilishi  o‘quvchilarning matematik  va  axborot  ko‘nikmalarini  mustahkamlashga,  mantiqiy  fikrlashni rivojlantirishga va muammolarni hal etish qobiliyatini oshirishga yordam beradi.