INGLIZ TILINI O'QITISHDA KOMMUNIKATIV METODNING SAMARADORLIGI - Zafarova Nilufar Zafar qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu  maqola Ingliz tilini o'qitishda kommunikativ metodning samaradorligini  o'rganadi.  Tadqiqot  natijalariga  ko'ra,  kommunikativ  metoda ishlatilgan  guruhlar  boshqa  usullarda  o'qitiladigan  guruhlarga  nisbatan  tez  va samaradorroq o'qitish natijasiga erishadilar. Maqolada 2023-yilning bahar semestrida 60  nafar  talaba  bilan  olib  borilgan  eksperimentning  natijalari  keltirilgan. Kommunikativ metoda o'rganuvchilarning nutq qilish qobiliyatini rivojlantirish, ijodiy fikrlashni  o'stirish  va  o'zaro  muloqot  qobiliyatini  oshirish  uchun  ayniqsa  samarali ekanini isbotladi.