BO‘LAJAK MATEMATIKA O‘QITUVCHILARINI TAYYORLASHDA MATEMATIKA VA INFORMATIKA FANLARINI INTEGRATSIYALASH YO‘LLARI - Turdaliyeva Dildora Roziqjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Hozirgi davrda ta’lim tizimi oldida turgan eng dolzarb vazifalardan biri  –  malakali  mutaxassislar,  zamonaviy  kasbiy  bilim  va  ko‘nikmalarga  ega pedagoglarni  yetishtirishdir.  Ayniqsa,  raqamli  iqtisodiyot  sharoitlari  va  axborot texnologiyalarining  misli  ko‘rilmagan  tezlikda  taraqqiy  etayotgani,  barcha  hayot sohalarida kompyuter savodxonligi, algoritmik tafakkur, ma’lumotlarni tahlil qilish va raqamli  texnologiyalardan  foydalanish  malakasini  talab  etmoqda.  Shu  bois, matematika  fani  bilan  informatika  fanini  integratsiyalashtirish  bo‘lajak  matematika o‘qituvchilarini  tayyorlashda  zamonaviy  ta’lim  muammolariga  mos  innovatsion yechim hisoblanadi.