MILLIY LIBOSLARNI PODIUMDAGI NAMOYISHI - Olimjonova Sofiya Kamoliddin qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada milliy liboslarni podiumda namoyish etishning zamonaviy  tendensiyalari,  ularning  estetik  va  madaniy  ahamiyati  hamda  moda sanoatidagi  o‘rni  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  davomida  milliy  kiyimlarning  dizayn elementlari,  rang  uyg‘unligi,  bezaklari  va  ularni  sahnalashtirish  jarayonidagi yondashuvlar o‘rganildi. Shuningdek, podium orqali milliy qadriyatlarni targ‘ib qilish, yosh dizaynerlar ijodida milliylik va zamonaviylik uyg‘unligini ta’minlash masalalari yoritildi.  Natijalar  shuni  ko‘rsatdiki,  milliy  liboslarni  zamonaviy  podiumlarda namoyish etish madaniy merosni saqlash va uni global miqyosda targ‘ib qilishning samarali vositasidir.