MILLIY QADRIYATLARNING SAQLASHNING AHAMIYATI - Berdiqulova Mahbuba,; Baxromova Marjona, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada milliy qadriyatlarning mazmuni, ularning jamiyat hayotidagi o’rni va ahamiyati keng yoritilgan. Shuningdek, milliy qadriyatlarning tarixiy ildizlari, yoshlar tarbiyasidagi roli hamda globallashuv jarayonida ularni saqlash zarurati tahlil qilingan.  Muallif  milliy  an’analar  va  urf-odatlarni  asrab-avaylash,  ularni  kelajak avlodga  yetkazish  har  bir  insonning  muhim  burchi  ekanini  ta’kidlaydi.  Maqolada milliy qadriyatlarning madaniyat rivoji va jamiyat barqarorligidagi o’rni ham alohida ko‘rsatib o‘tilgan.