ZAMONAVIY YOSHLAR ORASIDA MOTIVATSIYA VA HAYOTIY MAQSADLAR INQIROZI - Xoliqova Shahnozabonu Abdujamol qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy yoshlar orasida motivatsiya va hayotiy maqsadlar inqirozi muammosi psixologik va ijtimoiy nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Tadqiqot  yoshlarning  ichki  motivatsiyasining  pasayishi,  hayotiy  maqsadlarning noaniqligi va identifikatsiya muammolarini yoritadi. Shuningdek, muammoni bartaraf etish uchun psixologik yondashuvlar, ta’lim jarayonida motivatsiyani oshirish usullari va  ijtimoiy  qo‘llab-quvvatlash  mexanizmlari  tavsiya  etiladi.  Maqola  yoshlarning shaxsiy rivojlanishi va jamiyatdagi o‘z o‘rnini topishida motivatsiyaning ahamiyatini ko‘rsatadi.