ABDULLA QODIRIY IJODIGA ADABIY TANQIDCHILIK MUNOSABATI - Qayumova Gulshodaxon Po‘latjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  o‘zbek  adabiyoti  vakili  Abdulla  Qodiriyning badiiy  merosi  va  unga  adabiy  tanqidchilarning  munosabati  tahlil  qilinadi.  Adib yaratgan “O‘tkan kunlar”, “Mehrobdan chayon” romanlari va bir qator hikoyalaridagi yaratilgan obrazlarning o‘ziga xosligi, ularda o‘zbek millatiga xos milliy koloritning namoyon  bo’lish  jihatlari  e’tiborga  olingan.  Shu  bilan  birga  Qodiriyning  o‘zbek adabiyotida tutgan o‘rni va zamonaviy o‘zbek adabiyotidagi qayta talqinlar yoritiladi. Izlanishlar  natijasi  shuni  ko‘rsatadiki,  adib  ijodida  milliy  adabiy  tafakkur  doimiy yetakchi va o‘zgarmas qadriyat sifatida namoyon bo‘ladi.