G‘ARB FALSAFASI - Haydarova Mushtariy Komiljon qizi,; Abdullayev Bahodirjon, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Gʻarb  falsafasining  shakllanishi,  rivojlanish bosqichlari va asosiy gʻoyalari tahlil qilinadi. Qadimgi Yunon falsafasidan boshlab zamonaviy falsafiy oqimlargacha boʻlgan davrlar ketma-ket yoritiladi. Sokrat, Platon, Aristotel kabi mutafakkirlarning qarashlari hamda keyingi davr faylasuflarining ilmiy merosi orqali Gʻarb falsafasining inson tafakkuri va jamiyat taraqqiyotidagi oʻrni ochib beriladi.