MAKTAB YOSHIDAGI QIZLAR O‘RTASIDA SUITSIDAL XATTI- HARAKATLARGA MOYILLIKNING ORTISHI: SABABLAR VA PROFILAKTIKA - Ibragimova O'g'iloy Ilxomovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktab yoshidagi qizlar orasida suitsidal xatti-harakatlarga  moyillikning  ortib  borish  sabablari  kompleks  tarzda  tahlil  qilinadi. Psixologik, ijtimoiy va oilaviy omillarning o‘smir qizlar ruhiyatiga ta’siri ilmiy asosda yoritilib,  muammoning  oldini  olishga  qaratilgan  profilaktik  chora-tadbirlar  tizimi ishlab  chiqiladi.  Tadqiqot  davomida  o‘smirlik  davrining  o‘ziga  xos  psixologik xususiyatlari,  stress  omillari,  ijtimoiy  bosim  hamda  zamonaviy  axborot  muhitining ta’siri ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, maktab, oila va jamiyat hamkorligiga asoslangan profilaktik yondashuvlar taklif etiladi.