ABDULLA QAHHOR VA OYBEKNING ADABIY-TANQIDIY QARASHLARI - Abdullayeva Noila, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada Abdulla Qahhor hamda Oybekning adabiy-tanqidiy qarashlari tahlil  qilinadi.  Unda  adiblarning  realizmga  asoslangan  yondashuvi,  badiiy  mahorat haqidagi fikrlari, tanqidchilikdagi prinsipialligi hamda yozuvchi mas’uliyati masalalari yoritilgan.  Shuningdek,  uning satirik  uslubi orqali  jamiyatdagi  muammolarni ochib berishdagi o‘rni ochib beriladi.