FE’L KOMPONENTLI FRAZEOLOGIK BIRLIKLAR TAHLILI - Mannatova Sevinch Davlat qizi,; Yunusova Bahora Axmatjonovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  fe’l  asosida  shakllangan  frazeologik birliklarning  lingvistik  xususiyatlari,  semantik  tuzilishi  va  nutqdagi  funksional ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida fe’l komponentli frazeologizmlarning paydo bo‘lish omillari, ularning ko‘chma ma’no hosil qilishdagi o‘rni hamda leksik-grammatik  xususiyatlari  yoritiladi.  Shuningdek,  bunday  frazeologik  birliklarning badiiy  va  og‘zaki  nutqda  qo‘llanishi,  ularning  ekspressivlik  va  obrazlilikni ta’minlashdagi roli misollar asosida ko‘rsatib beriladi.