O`ZBEKISTONDA MILLIY VALYUTANING MUOMALAGA KIRITILISHI - Akobir Xoliqov, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya  (UZ):    Mazkur  maqolada  O‘zbekiston  Respublikasida  milliy valyuta  –  so‘mning  muomalaga  kiritilishi,  uning  tarixiy  zarurati,  joriy  etilish bosqichlari  va  iqtisodiy  rivojlanishdagi  ahamiyati  keng  yoritilgan.  Shuningdek, mustaqillikdan  keyingi  davrda  pul-kredit  siyosatining  shakllanishi,  inflyatsiya jarayonlari,  milliy  valyutaning  barqarorligini  ta’minlash  choralari  hamda  uning bugungi kundagi o‘rni tahlil qilinadi.