MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA LOGOPEDIK TERMINLARDAN FOYDALANISH METODIKASI - Eltazarova Zebo Xamroyevna,; Boltayeva Shohsanam Inoyat qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur maqolada bolalar bog‘chalarida logopedik terminlarning qo‘llanilishi,  ularning  metodologik  asoslari,  amaliyotda  to‘g‘ri  tatbiq  etilishi  va zamonaviy  logopedik  ta’lim  jarayonidagi  roli  tahlil  qilinadi.  Bugungi  kunda maktabgacha  ta’lim  muassasalarida  nutq  nuqsonlari  bilan  bog‘liq  muammolarni bartaraf  etishda  logopediya  fani  va  uning  terminologik  bazasi  muhim  o‘rin  tutadi. Shuningdek, maqolada logopedik atamalarning pedagogik muhitga kiritilishi va ularni metodik jihatdan to‘g‘ri qo‘llash zaruriyati asoslab berilgan.