IZZAT SULTON NAZARIYOTCHI OLIM SIFATIDA - Inomjonova Sarvinoz Akbar qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotasiya:  Mazkur  maqolada  Izzat  Sultonning  nazariyotchi  olim  sifatidagi ilmiy qarashlari tahlil qilinadi. Unda adabiyotning mohiyati, badiiy obraz, syujet va kompozitsiya, janr hamda uslub masalalari yoritiladi. Shuningdek, olimning adabiy tanqid  va  metodologiyaga  oid  fikrlari  asosida  uning  o‘zbek  adabiyotshunosligi rivojidagi  o‘rni  ochib  beriladi.  Maqola  Izzat  Sulton  ilmiy  merosining  bugungi adabiyotshunoslik uchun ahamiyatini asoslashga qaratilgan.