OZOD SHARAFIDDINOV ADABIY TANQIDCHILIK FAOLIYATI - Abdukarimova Muxtasar Sohodillo qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Anotatsiya.  Ushbumaqolada    o‘zbek  adabiyotshunosligi  va  tanqidchilikning yirik  namoyandalaridan  biri  —  Ozod  Sharafiddinoning  tanqidchilik  faoliyati  keng tahlil qilinadi. Ozod Sharafiddinov ning adabiy asarlarni baholashdagi haqqoniylik, badiiylik  va  milliylik  tamoyillariga  asoslangan  yondashuvi,  yozuvchi  va  shoirlar ijodiga  bergan  xolis  baholari  ilmiy  tahlil  qilinadi.  Tanqidchining  ijodiy  merosida adabiy jarayonni yangilash, milliy adabiy tafakkurni rivojlantirish, ijodkor shaxsiga hurmat  bilan  yondashish  kabi  muhim  g‘oyalar  yetakchi  o‘rin  egallashi  ko‘rsatib o‘tiladi.