YOSHLAR MA'NAVIYATI VA IJTIMOIY TARMOQLAR TA'SIRI - Samatov Xurshid Ulmasjonovich,; Xujaqulov Shaxobiddin Xamdam oʻgʻli, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Yoshlar ma’naviyati jamiyat taraqqiyotining muhim omillaridan biri bo‘lib, uning shakllanishida ijtimoiy tarmoqlarning o‘rni tobora ortib bormoqda. Bugungi kunda internet va raqamli platformalar yoshlarning dunyoqarashi, fikrlash tarzi  hamda  axloqiy  qadriyatlariga  sezilarli  ta’sir  ko‘rsatmoqda.  Ijtimoiy  tarmoqlar orqali axborot almashinuvi tezlashib, bilim olish imkoniyatlari kengaygan bo‘lsa-da, ayrim salbiy kontentlar yoshlar ongiga salbiy ta’sir etishi mumkin. Mazkur maqolada yoshlar ma’naviyatining shakllanish jarayonida ijtimoiy tarmoqlarning ijobiy va salbiy jihatlari tahlil qilinadi, ularning ongli va maqsadli foydalanish zarurati asoslab beriladi. Shuningdek, yoshlarni axborot xurujlaridan himoya qilish va ularni yuksak ma’naviyat ruhida tarbiyalash masalalari muhim ahamiyat kasb etishi yoritiladi.