SUV SIFATINI NAZORAT QILISHNING AVTOMATIK BOSHQARUV TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH - Yuldasheva Roza, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  suv  sifatini  nazorat  qilishning  avtomatik boshqaruv tizimini takomillashtirish yo‘llari tahlil qilingan. Maqolada tizimning texnik tuzilmasi,  ishlash  prinsipi,  O‘zbekistonda  suv  sifati  monitoringi  holati,  statistik ma’lumotlar  hamda  amaliy  yechimlar  haqida  so‘z  yuritiladi.  Shuningdek,  IoT texnologiyalaridan  foydalangan  holda  real  vaqtda  suv  sifatini  nazorat  qilishning afzalliklari yoritilgan.