VCCR (VENA KONSULLIK MUNOSABATLARI KONVENSIYASI)DAGI CONSULAR NOTIFICATION (KONSULLIKKA XABAR BERISH)NING ICHKI SUD AMALIYOTIGA INTEGRATSIYASI - Sobirjonova E’zoza Olimjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Vena  konsullik  munosabati  konvensiyasidagi consular notification va uning ichki sud amaliyotidagi integratsiyasi amaliy misollar bilan  tahlil  qilinadi.  Mamlakatlar  va  davlatlarning  rivojlanishi,  xalqaro munosabatlarning o’zgaruvchanligi va xalqaro ko’chish harakatlarining ortishi tufayli davlatlar hududida chet el fuqarolarining soni juda ham oshmoqda. Shu sababli chet el fuqarolarining boshqa bir davlat hududida bo’lgan vaqtidagi huquqlarini himoya qilish, ularning  vatani  bilan  aloqalari  va  konsullik  yordami  masalalari  o’ta  muhim  va ahamiyatli  huquqiy  va  amaliy  masalaga  aylandi.  Vena  konsullik  munosabatlari konvensiyasi  aynan  shu  va  shu  kabi  masalalarni  tartibga  soladi.  Bu  maqola  ushbu konvensiya va uning konsullikka xabar berish bilan bog’liq normalarining mazmunini ochib  beradi,  uning  ichki  sud  jarayonlarida  qanday  integratsiyalashgani,  asosiy muammolar, xalqaro sud amaliyotidagi ta’siri va ichki sud tizimlarida ushbu huquqni mustahkamlash bo’yicha tavsiyalar va takliflarni beradi.