QURILISH SANOATINING IQTISODIY TIZIMDAGI O‘RNI VA RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI - Abdullayev Axror Jaxbarovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada qurilish sanoatining milliy iqtisodiyot tizimidagi o‘rni va uning o‘ziga xos xususiyatlari kompleks tahlil qilingan. Tadqiqot davomida qurilish  tarmog‘ining  asosiy  kapitalni  shakllantirish,  ishlab  chiqarish  va  ijtimoiy infratuzilmani  rivojlantirishdagi  roli  yoritilgan.  Shuningdek,  qurilish  sanoatining multiplikativ ta’siri, bandlikni ta‘minlashdagi ahamiyati hamda hududiy rivojlanishga qo‘shadigan hissasi asoslab berilgan.