ALISHER NAVOIY “HAYRAT UL-ABROR” ASARIDA ARABCHA KO‘PLIK SHAKLLARINING QO‘LLANISHI - Najmiddinova Munisa Shohruhbekovna,; Umarov Adhamjon Abdusalomovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Alisher  Navoiyning  “Xamsa”  turkumiga kiruvchi  birinchi  dostoni  —  “Hayrat  ul-abror”  asarida  uchraydigan  arab  tilidan oʻzlashgan  leksik  birliklarning  koʻplik  shakllari  tahlil  qilinadi.  Mazkur  oʻzlashma soʻzlarning  grammatik  xususiyatlari,  xususan,  asar  matnida  qanday  qoʻllanilgani, ularning semantik jihatlari yoritildi.