KONSTITUTSIYA – MENING FAXRIM - Tursunqulova Kamola Shuxratovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Konstitutsiyaning  jamiyat  hayotidagi  o‘rni, uning fuqarolar huquq va erkinliklarini kafolatlovchi asosiy hujjat sifatidagi ahamiyati yoritilgan. Konstitutsiyaning davlat boshqaruvi, demokratiya va qonun ustuvorligini ta’minlashdagi roli tahlil etilgan. Shuningdek, O‘zbekistonda amalga oshirilayotgan konstitutsiyaviy  islohotlar,  fuqarolarning  huquqiy  madaniyatini  yuksaltirish  hamda Konstitutsiyaning  har  bir  inson  uchun  faxr  manbai  ekanligi  asoslab  berilgan. Annotatsiya mavzuning dolzarbligi, nazariy mazmuni va amaliy ahamiyatini qisqa va lo‘nda ochib beradi.