BUNYODKOR STADIONI: ZAMONAVIY SPORT INSHOOTI VA UNING IJTIMOIY AHAMIYATI - Toʻychiyev Sanjar Muxiddinovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Toshkent  shahrida  joylashgan  Bunyodkor stadioni zamonaviy sport inshooti sifatida tahlil qilinadi. Unda stadionning qurilish jarayoni, arxitektura va texnik imkoniyatlari, sport rivojiga ko‘rsatgan ijobiy ta’siri, yoshlar tarbiyasidagi o‘rni, shahar infratuzilmasiga qo‘shgan hissasi hamda ijtimoiy-madaniy  hayotdagi  ahamiyati  yoritiladi.  Shuningdek,  stadionning  xalqaro  sport maydonidagi  o‘rni,  turizm  va  iqtisodiy  faollikka  ta’siri,  jamoatchilikni  sport  va sog‘lom turmush tarziga jalb etishdagi roli batafsil ochib beriladi.