OMMAVIY NOROZILIKLARNI KELIB CHIQISHIDA AXBOROT KOMMUNIKATSIYA VOSITALARI VA IJTIMOIY TARMOQLARNING ROLI - Raxmatov Mizrob Majitovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  so‘nggi  o‘n  yillikda  ijtimoiy  tarmoqlarning siyosiy mobilizatsiya va ommaviy norozilik harakatlarini shakllantirishdagi roli ilmiy-nazariy  jihatdan  tahlil  qilingan.  Unda  an’anaviy  OAV  va  raqamli  platformalarning jamoatchilik  fikriga  ta’sir  ko‘rsatish  mexanizmlari,  xususan, "kun  tartibini belgilash" (agenda-setting)  va "freyming" (framing)  konsepsiyalari  yoritib  beriladi. Shuningdek,  maqolada  ijtimoiy  tarmoqlarning  tezkor  safarbarlik  vositasi  sifatidagi o‘rni, raqamli faollikning o‘ziga xos xususiyatlari hamda feyk xabarlar orqali amalga oshiriladigan  manipulyatsiyalarning  axborot  xavfsizligiga  tahdidi  masalalari muhokama qilingan.