BIG DATA TEXNOLOGIYALARINING TURIZM RIVOJIGA TA’SIRI - Mamatkodirov Maxammadali Mamatisakovich; Sharofiddinova Rayhona Shuxrat qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Big Data texnologiyalarining turizm sohasidagi ahamiyati  va  uning  rivojlanishga  ko‘rsatadigan  ta’siri  tahlil  qilinadi.  Zamonaviy raqamli muhitda katta hajmdagi ma’lumotlarni yig‘ish, qayta ishlash va tahlil qilish turizm  xizmatlarini  yanada  takomillashtirish  imkonini  beradi.  Big  Data  yordamida turistlarning  xulq-atvori,  ehtiyojlari  va  qiziqishlari  aniqlanib,  individual  xizmatlar taklif  etiladi.  Shuningdek,  ushbu  texnologiya  marketing  strategiyalarini  samarali tashkil etish, mijozlar oqimini prognozlash va turistik infratuzilmani rivojlantirishda muhim  rol  o‘ynaydi.  Natijada,  turizm  sohasi  raqobatbardoshligi  va  samaradorligi oshadi.