OĞIR HAYOTIY VAZIYATLARGA TUSHIB QOLGAN BOLALAR BILAN ISHLASH - Iskandarova Madina Inomiddin qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada og‘ir hayotiy vaziyatlarga tushib qolgan bolalar bilan ishlashning psixologik va pedagogik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda bunday bolalarning  psixologik  xususiyatlari,  ularning  rivojlanishiga  ta’sir  etuvchi  omillar hamda samarali yordam ko‘rsatish metodlari yoritilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, kompleks yondashuv asosida tashkil etilgan psixologik-pedagogik yordam bolalarning ijtimoiy moslashuvi va ruhiy tiklanishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatadi.