ALOHIDA TA’LIM EHTIYOJLARI BO‘LGAN QIZ BOLALAR UCHUN DAVLAT TA’LIM MUASSASALARIDA KASBGA YO‘NALTIRISH ISHLARINI TASHKIL ETISH - Arabova Feruza Aktamovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  alohida  ta’lim  ehtiyojlariga  ega  bo‘lgan  qiz bolalar  uchun  davlat  ta’lim  muassasalarida  kasbga  yo‘naltirish  ishlarini  tashkil etishning  nazariy  va  amaliy  jihatlari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  inklyuziv  ta’lim sharoitida  kasbga  yo‘naltirishning  o‘ziga  xos  xususiyatlari,  psixologik-pedagogik yondashuvlar  hamda  samarali  metodlar  yoritilgan.  Natijalar  shuni  ko‘rsatadiki, individual yondashuv asosida tashkil etilgan kasbga yo‘naltirish tizimi qiz bolalarning ijtimoiy moslashuvi va kelajak kasb tanlashida muhim omil hisoblanadi.