UMUMIY O‘RTA TA’LIM MUASSASALARI O‘QUVCHILARINI HAYOTGA TAYYORLASHDA KASBGA YO‘NALTIRISHNING O‘RNI VA AHAMIYATI - Isroilov Orifjon Erkinovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada umumiy o‘rta ta’lim muassasalari o‘quvchilarini hayotga  tayyorlash  jarayonida  kasbga  yo‘naltirishning  o‘rni  va  ahamiyati  tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida kasbga yo‘naltirishning psixologik va pedagogik asoslari, o‘quvchilarning  individual  xususiyatlarini  hisobga  olish  zarurati  hamda  zamonaviy ta’lim sharoitida samarali yo‘llari yoritilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, to‘g‘ri tashkil etilgan kasbga yo‘naltirish tizimi o‘quvchilarning kelajak kasb tanlashida ongli qaror qabul qilishiga yordam beradi.